Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csengeri tábor a rászoruló gyerekeknek

| 2021. 12. 17. | 15:58:00
Érdekes programokon vesznek részt, étkezést is biztosítanak nekik, és a szülők is biztonságban tudhatják csemetéiket.
Csengeri tábor a rászoruló gyerekeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csenger Többcélú Kistérségi Társulás közbeszerzést írt ki Integrált térségi gyermekprogramok a Csengeri járásban címmel. A cél: olyan táborok szervezése, ahol a gerekek hasznosan töltik a szünidőt, és élelmet is kapnak.

A helyszín a Makovecz Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.
Az ajánlatkérő vállalta, hogy a projekt megvalósításával hozzájárul

  • a gyermekeket sújtó nélkülözés mérsékléséhez,
  • a résztvevők körében az egészségtudatos életmód elterjesztéséhez,
  • helyi közösségek kialakításához és önszerveződésének megerősítéséhez.

A projekt összeállításakor készített szükségletfelmérés alapján megállapítható, hogy a hátrányos helyzetű családokban felnövekvő gyermekek a családokban gyakran megtapasztalt problémák, negatív minták miatt alapkompetenciáikban fejlődési lemaradást mutatnak, szocializációjuk retardált, nehezen kompenzálható hiányosságaik vannak. A táplálkozási szokások a családban sok esetben a szegénység miatt rosszak, a gyerekek alultápláltak, fizikai, mentális állapotuk nem megfelelő.
A projekt keretében szervezett szabadidős és fejlesztő programok (táborok) olyan szolgáltatást nyújtanak, amelyhez ezek a gyermekek a családok anyagi helyzete miatt másként nem juthatnak hozzá. A programok során megfelelő ellátásban részesülnek a gyerekek, és szabadidejüket hasznosan töltik. Nagy segítség a szülőknek is a szabadidős programok (táborok) biztosítása, hiszen a kistérség összes hátrányos helyzetű gyerekének ingyenes, tartalmas programokat biztosít. A, többi között kézműves foglalkozásokon, sportfoglalkozásokon, kulturális, gasztronómiai és természethez kapcsolódó programokon vehetnek részt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés