Hirdetés

Asszonygyilkosság Nagyaron: a férfi szerint boldogok voltak

szabolcsihir.hu

2022.01.13. 14:10

Asszonygyilkosság Nagyaron: a férfi szerint boldogok voltak
A kép illusztráció

Tagadott a vádlott a Nyíregyházi Törvényszék előkészítő ülésén.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék január 13-án előkészítő ülést tartott a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt a 35 éves B.Z. vádlottal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint B. Z. és a 32 éves nő élettársak voltak, de az asszony új kapcsolatba lépett, ami miatt a férfi féltékenységből rendszeresen zaklatta, bántalmazta őt.

2021. május 31-én éjjel a férfi hazament nagyari házukba, a kulcsra zárt ajtón kopogott. Az ajtót nyitó asszonyta ütni kezdte, majd egy tapétavágó késsel több alkalommal megvágta, megszúrta. A dulakodást hallva gyermekük telefonon segítséget hívott, majd magához vett egy kést, és édesanyja segítségére sietett. Amikor a vádlott meglátta a gyermeket, kikapta a kezéből a kést, megütötte majd az így megszerzett késsel a már földön fekvő sértettet több alkalommal megszúrta.

A nő a helyszínen meghalt.

Időközben a helyszínre érkezett az elhunyt sértett édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a vádlottat. A vádlott ekkor a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát. Mikor az édesapa számon kérte a vádlottat, ő a késsel az idős férfi homloka felé vágott, aki ezután kimenekült a szobából.

A bántalmazás során a gyermek és az édesapa könnyebb sérüléseket szenvedett, de mindkét esetben fennállt a reális veszélye annak is, hogy súlyosabb – az édesapa vonatkozásában akár életveszélyes – sérülések keletezzenek, azok elmaradása csak a véletlenen múlt.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, vallomásában előadta, hogy élettársával boldog párkapcsolatban éltek. Mikor a vádbeli napon hazaérkezett, az asszony váratlanul rátámadt, többször hasba szúrta őt, emiatt eszméletét vesztette és már csak a kórházban tért magához. Ezen túlmenően a történtekre nem emlékszik.

A bíróság március 29-én tart tárgyalást az ügyben, ahol a sértett tanúk kihallgatása várható.
emberölésNagyar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés