Hirdetés

Lezárhatják a 12 évvel ezelőtti máriapócsi emberölési ügyet

szabolcsihir.hu

2022.01.20. 16:44

Lezárhatják a 12 évvel ezelőtti máriapócsi emberölési ügyet
Illusztráció (Fotó: Freepik)

A rendőrség egy férfit gyanúsít.

Hirdetés

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy 45 éves férfit gyanúsít azzal a máriapócsi emberöléssel, amelyet 2010 szeptemberében követtek el. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rendelt el nyomozást a 11 évvel ezelőtti emberölés ügyében, amelyben egy 75 éves férfit öltek meg a máriapócsi otthonában. Mivel az elkövető kilétét akkor nem sikerült megállapítani, a nyomozást felfüggesztették – írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség gyilkossági nyomozói 2020-ban vették elő újra az ügyet, majd a nyomozati iratok és a lefoglalt bűnjelek áttekintése, illetve értékelése után a nyomozás továbbfolytatásáról döntöttek.

A nyomozás eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya 2021 februárjában gyanúsítottként hallgatta ki az akkor más bűncselekmények elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését töltő 45 éves B. Róbertet, majd január 18-án az iratokat vádemelés céljából a nyomozás felügyeletét ellátó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnek küldte meg.

Máriapócsemberölés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés