Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint kétmilliárdra pályázik Mátészalka

| 2022. 01. 18. | 18:39:00
Nagy tervei vannak az önkormányzatnak.
Több mint kétmilliárdra pályázik Mátészalka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összesen 2,2 milliárd forint értékű pályázat benyújtásáról döntött Mátészalka képviselő-testülete idei első ülésén. Hanusi Péter polgármester taglalta a terveket, melyek megvalósításáról döntöttek, amennyiben támogatásra érdemesnek találják őket a bírálók.

A Gólyakerti-tó és környezetének továbbfejlesztése egy nagy játszótérrel, az ősfás terület további fejlesztése a jelenlegi természeti sajátosságok megóvásával. A strand fejlesztésére, bővítésére pedig továbbra is keresik a lehetőségeket.

A Zöld Mátészalka projekt keretében a Kálvin János Református Általános Iskola melletti, a Nagykárolyi útról a Kispiac irányába vezető rész újulna meg, ide körforgalmat terveznek, amelyet a forgalom és a területre tervezett kispiac is indokol.

A Hild János park és környezetének megújítása sokak vágya. Ott az évtizedek alatt kialakult egy sajátos parkolási rend, amit szeretnének rendezni: parkolóhelyeket, zöldfelületeket kialakítani, a játszóteret felújítani.

A Nyár utcán a közkedvelt sportpark mellett lévő háromszögben található kis park felújítását tervezik.

A Mátészalka-Ópályi kerékpárút megépítésére már benyújtották a pályázatot, a várossal határos települések közül egyedül Ópályi irányába nem vezet még bicikliút.

A Kegyeleti park első ütemű fejlesztése megvalósult, ami alkalmas volt arra, hogy a méltatlanul elhanyagolt területet újra visszaadhassuk a város lakosságának - emelte ki a polgármester. Úgy véli, mára már hasonlít egy olyan kegyeleti emlékhelyre, ami méltó nyughelyet biztosít többek között Dorgay Károly nemzetőr őrnagynak is. Az új pályázat a második ütemű fejlesztésre vonatkozik, mely újabb sétautakkal, közösségi térrel gazdagtaná a területet.

Az óvodák és bölcsődék eszközrendszerének fejlesztésére is pályáznak, ehhez kreatív ötletekkel járultak hozzá az óvodavezetők és a bölcsőde vezetője. Az óvodaépületek már megújultak, új bölcsőde is épül, a pályázat beadásával a város célja, hogy az óvodába, bölcsődébe járó gyermekek jól is érezhessék magukat az intézményekben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés