Hirdetés

Eltűnhet a magyar-román határ

2022.05.25. 15:40

Eltűnhet a magyar-román határ
(Fotó: archív)

Bővülhet a schengeni térség.

Hirdetés

Hirdetés

Az Európai Bizottság kedden megismételte arra vonatkozó ajánlását, hogy Horvátországot, Bulgáriát és Romániát vegyék fel a schengeni térségbe, mivel a schengeni rendszer helyzetéről szóló 2022. évi jelentés szerint ezek az országok teljesítették a csatlakozás valamennyi kritériumát – derül ki az EB honlapján közzétett tájékoztatásból, írja a kronika.ro.

A schengeni rendszer helyzetéről szóló jelentés alapul szolgál majd az európai parlamenti képviselők és a belügyminiszterek megbeszéléseihez a június 2-i schengeni fórumon, illetve a Schengen Tanács június 10-i soron következő ülésén.

A belső határellenőrzések nélküli schengeni térség az európai integráció történelmi vívmánya. 1985-ös létrehozása óta a schengeni térség emberek millióinak mindennapjait változtatta meg. Közel 1,7 millió polgár dolgozik a lakóhelyétől eltérő schengeni államban. Az emberek a schengeni térség által biztosított szabadságok mentén szervezik életüket: naponta 3,5 millió ember utazik a schengeni államok között – derül ki a közleményből.

határSchengen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés