Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a tiltott állatviadalt szervezők pere Nyíregyházán

| 2022. 05. 02. | 17:11:00
Már az állatkínzás volt, ahogyan bántak a kutyákkal.
Folytatódik a tiltott állatviadalt szervezők pere Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 4-én folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken B.B. és társai pere. Tiltott állatviadal szervezésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják őket.

A vádirat szerint I. rendű B.B. 2017-től egy Szabolcs megyei településen állatviadalra tartott, tenyésztett, képezett ki és forgalmazott kutyákat.

Az állatviadalra tartott kutyák kiképzését B.B. az állatviadal előtt előre eltervezett időtartamban és módszerekkel végezte. A kiképzés során a vádlott a kutyákat erre a célra épített speciális futópadon futtatta, amelyet ő készített, rövid, különösen vastag, súlyos láncon tartotta őket, téttel nem bíró állatviadalokon más kutyákkal összeengedve próbálta ki.

Ütötte őket

Engedetlenségük esetén a vádlott a kutyákat fizikailag bántalmazta, ezzel különös szenvedést okozott a kutyáknak, mely miatt alultápláltságuk, soványságuk, dehidratáltságuk már önmagában is alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza. II., III., IV. és V. rendű vádlottak szintén a fentiekhez hasonló körülmények között tartottak és képeztek ki kutyákat állatviadalra. A vádlottak ismerték egymást és rendszeresen szerveztek állatviadalokat kutyák harcoltatására. Megjegyzés: Az ügyben a vádlottak kihallgatása várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés