Hirdetés

Kállósemjénben akarta halálra gázolni ismerősét

szabolcsihir.hu

2022.05.17. 13:23

Kállósemjénben akarta halálra gázolni ismerősét
A kép illusztráció. (Fotó: pexels.com)

Letartóztatták a férfit.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 17-én az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónapig elrendelte L.A. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a férfi május 14-ére virradó éjszaka Kállósemjénben, egy házibulin vett részt, ahol összeszólalkozott a sértettel. A házhoz hajnali 3 óra körül megérkezett a gyanúsított édesanyja egy személygépkocsival azért, hogy onnan a gyanúsítottat és társait hazavigye. Az asszony az ingatlan előtti kapubejáróban állt meg a gépkocsival, majd az autóból kiszállt, de a motort járva hagyta. 

Ekkor a gyanúsított beült a gépkocsi vezetőülésébe, sebességbe tette az autót, és „most meghalsz, megöllek, meg kell, hogy haljál” kijelentésekkel nagy lendülettel elindult az autó előtt kb. 3-4 méterre tartózkodó sértett irányába, és elütötte.

A sértett elesett, megpróbált felállni, de ekkor a gyanúsított újra gázt adott, és a gépkocsi orrával ismét nekihajtott; a sértettet ekkor már a kocsival a lakóház falához szorított. Ezután a gyanúsított és rokonai gépkocsival távoztak a helyszínről. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van.

Mivel a gyanúsítottat többször volt már büntetve, és jelenleg is van vele szemben másik büntetőeljárás folyamatban, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el vagy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.
Kállósemjénletartóztatásemberölés kísérleteNyíregyházi Járásbíróság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés