Hirdetés

Laptopokat nyert a magyi iskola

Szabolcsihír

2022.05.06. 14:45

Laptopokat nyert a magyi iskola
Esélyt kapnak a magyi iskolások

A tanulók felzárkózását szolgálják.

Hirdetés

Hirdetés

Összesen 6 laptopot nyert kétmillió forint értékben jutott digitális oktatási eszközökhöz a magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda a Digitális ugródeszka elnevezésű pályázaton. Az ünnepélyes átadón Pappné Turik Tímea iskolaigazgató vette át az eszközöket, amelyek utat nyitnak az intézménynek új, digitális oktatási módszertanok bevezetésére.

A kiírásban elnyert mintegy 2 millió forint értékű laptopok az iskola digitális felzárkózását, a mai igényeknek megfelelő oktatás elősegítését szolgálja a jövőben. Emellett az intézmény pedagógusai 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek térítésmentesen.

A tavaly ősszel kiírt pályázatra társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák jelentkezhettek. A Palásti László Általános Iskola és Óvoda mellett négy további intézmény – a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda, a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskolája, az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola, valamint a Pécsi Református Gimnázium Nagyharsányi Általános Iskolája – nyújtott be sikeres pályamunkát.

Magy község

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés