Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendeznék több nagyhalászi utca csapadékvíz-hálózat problémáját

| 2022. 05. 20. | 14:46:00
A település közbeszerzést írt ki.
Rendeznék több nagyhalászi utca csapadékvíz-hálózat problémáját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felhívást jelentetett meg a május 20-i Közbeszerzési Értesítőben a nagyhalászi önkormányzat: a település az Arany János utca, a Malom utca és a Nagyhalászi (V.) csatorna csapadékvíz-hálózatának megvalósítására írt ki pályázatot.

A leendő kivitelezőnek az Arany János utca, Zrínyi köz és déli városhatár közötti szakaszán kétoldali csapadékvíz-elvezető rendszer és a befogadó csatornák felújításához kapcsolódó munkálatokat kell elvégeznie.

Az utcában szilárd burkolatú út, kerékpárút és kétoldali árokrendszer található. A meglévő földárkokat mederburkoló elemmel kell ellátni. A kétoldali lejtésű, kiemelt szegélyes útszakaszon, ahol a vízelvezetés mélysége már nem engedi a nyílt árkot, ott szükséges kialakítani a zárt csapadékvíz-csatornát víznyelő bekötésekkel. 

A zárt csatorna felett, mellett mederelemmel burkolt árokszakaszokat építenek ki a meglévő földárkok helyén, melyek az új zárt csatorna legközelebbi tisztító aknájába juttatják a csapadékvizet. Az érintett kapubejáróknál ezt a kis mélységű árkot előregyártott fedlappal kell fedni és így kialakítani az átereszeket.

Az Arany János utca 33-0-0 jelű ágánál a meglévő burkolt árok lapburkolata tönkrement, ezért cserére szorul. A meglévő rendszert kell majd kiegészíti folyókaszakasszal a felszíni vízelvezetés javítására az út keleti oldalán. A meglévő árkot is szükséges meghosszabbítani a víznyelős fedlappal fedett árokszakasszal az Arany János utca 117-125. számú ingatlanok előtt. 

A pályázatokat június 15-ig várja az önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés