Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vád: gondatlan emberölés

| 2022. 06. 21. | 18:03:00
A börtönben mérgezte meg társait az általa ismeretlen folyadékkal.
A vád: gondatlan emberölés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik sértett meghalt, egy másik pedig életveszélyes sérülést szenvedett attól a mérgező izopropil-alkoholtól, amelyet a vádlottól kaptak, aki egyébként jelenleg is börtönben ül.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott éppen börtönbüntetését tölti az egyik büntetés-végrehajtási intézetben - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László sajtószóvivő.

A vádlott a börtönben munkát is végez, a feladata fémhulladékok szétválogatása. Tavaly májusban hulladékválogatás közben talált két fém tartályt, amelyekben mérgező hatású izopropil-alkohol volt. A vádlott a tartályokból műanyag flakonokba töltött ki a mérgező anyagból, mert úgy gondolta, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas alkohol. Ő maga azonban nem kóstolta meg, és egyéb módon sem győződött meg arról, hogy pontosan mi lehet a tartályokban.

A munka befejezését követően a flakonokat felvitte a zárkájába, ahol először az egyik társát kínálta meg, majd egy másik zárkában további két elítéltnek is adott a folyadékból. Velük egyébként cigarettára akarta elcserélni. Utóbbi két elítélt összesen fél litert ivott meg a mérgező alkoholból.

Éjszaka mindhárom sértett rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzájuk. A folyadékból legtöbbet fogyasztó egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a másnap a kórházban elhunyt, míg társa életveszélyes állapotba került, ő három hét alatt gyógyult meg. A mérgező alkoholt csupán megkóstoló harmadik sértett megúszta nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel.

Az ügyészség a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott beismerő vallomást tesz és nem ragaszkodik a tárgyalás megtartásához, a bíróság ítélje négy év fogházbüntetésre.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

 

A mellékelt fotókon a mérgező anyagot tartalmazó fém tartály, illetve a lefoglalt folyadék látható.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés