Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték az ismerősét halálra verő férfit

| 2022. 06. 09. | 14:07:00
Az Ópályi és Mátészalka közötti úton kötött bele.
Elítélték az ismerősét halálra verő férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék 2022. június 08-án halált okozó testi sértés bűntette miatt S.G. vádlottat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte - közölte a Szabolcsihírrel  Resán Dalma sajtószóvivő.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2020. július 31-én a délutáni órákban Ópályiból Mátészalka irányába gyalogolt, ahol szembetalálkozott ismerősével. A férfi megszólította a sértettet és dohányt kért tőle. Amikor a sértett elmondta, hogy nincs nála dohány, a vádlott szidalmazni kezdte, majd szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a szóváltást követően a sértettet hátba rúgta, aki emiatt az út melletti földes árokba esett. Ezután a földön fekvő sértett tarkójára taposott, majd vállainál fogva hanyatt fordította és ököllel többször arcul ütötte, majd oldalába is belerúgott.

A férfi megijedt, hogy tettére fény derül, ezért távozott a helyszínről. Később a vádlott – lelkiismeretfurdalása miatt – megállított egy arra közlekedő rendőrautót, azonban valótlanul azt állította, hogy három ismeretlen férfi verte meg az árokban fekvő sértettet.

A sértett a bántalmazás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 2020. szeptemberében a bántalmazás követeztében fellépő komplikációk következtében a kórházban elhalálozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés