Hirdetés

Félholtra verte, mert molesztálta a lányát

Szabolcsihír

2022.06.30. 11:14

Félholtra verte, mert molesztálta a lányát
A kép illusztráció

Vádat emelt a szabolcsi férfi ellen a megyei főügyészség.

Hirdetés

Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a megyei főügyészség azt az édesapát, aki a lányát sértegető férfit az utcán összeverte – közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László sajtószóvivő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott tudomást szerzett arról, hogy a 14 éves lányát molesztálja a sértett, azaz nem kellő tisztelettel közeledik feléje. 2021. október 8-án délelőtt találkoztak a szabolcsi település utcáján, ahol a vádlott felelősségre vonta a sértettet.

A sértett ekkor trágár, obszcén kifejezéseket használt a vádlott lányára, nem kért bocsánatot az édesapától.

Délután újra találkoztak az utcán, ahol a sértett folytatta a vádlott lányával kapcsolatos kijelentéseket, ismételten obszcén jelzőket használt a kislányra, azt hazudta, hogy le is feküdt vele. Ezen feldühödött a vádlott, és az ittas sértettet kétszer pofonvágta, amitől az a földre esett. A földön fekvő sértettet a vádlott még többször megrúgta, majd almával is megdobálta.

A sértettnek több bordája is eltört, amitől légmell alakult ki nála, ami életveszélyes sérülésnek minősül. A bordatörések 4 hét alatt gyógyultak meg.

A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélje, melynek a végrehajtását 3 évre függessze fel abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Életveszélyt okozó testi sértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés