Hirdetés

Hirdetés

Ismét áldozatot követelt a Tisza

Cívishír

2022.06.23. 12:02

Ismét áldozatot követelt a Tisza
Fotók: a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő egyesület honlapja

Nagyon fontos, hogy tartsuk be a fürdőzés szabályait.

Hirdetés

Június 22-én, szerdán a késő délutáni órákban riasztották a Borsod Megyei Tevékenység Irányítási Központból a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesületet, hogy a Tisza tokaji szakaszán egy 16 éves fiatal stégről a vízbe ugrott, és elmerült.

Az egyesület mentőhajója perceken belül a helyszínre érkezett, ahol a fiatalok elmondták, hogy egyik társuk beugrott a folyóba, majd nem messzire a stégtől kapálózni kezdett, később pedig elmerült - írták az egyesület Facebook-oldalán.

A tokaji vízirendőrséggel és az időközben a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal azonnal megkezdték a kutatást. A kereséshez csatlakozott a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület. Szonáros keresés segítségével sikerült beazonosítani a test helyzetét, amit a speciális mentők búvára a felszínre hozott.

A nyári szezon alig kezdődött el, és a vízimentőknek nem ez volt első riasztása idén. A közelmúltban a Tisza-tavon is tóban eltűnt személy kereséséhez kértek segítséget - emlékeztettek a vízimentők, akik a fürdőzés szabályainak betartására hívják fel a figyelmet.

Első szabály: mindig csak az arra kijelölt helyen strandoljunk!

Néhány fontos intelem a fürdőzőknek:

  • Felhevült testtel és alkoholos állapotban, továbbá egy kiadós táplálkozás után közvetlenül vízbe menni végzetes lehet!
  • Senki se ugorjon fejest ismeretlen medrű vízbe!
  • Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.
  • Tilos fürdeni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében;
  • vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében;
  • kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízirobogó (jet ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén;
  • a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben;
  • ahol azt tiltó tábla jelzi.

Galéria

TokajNyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés