Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megfojtotta férje szeretőjét, letartóztatták

| 2022. 06. 22. | 15:31:00
Akár 15 évet is kaphat a tiszadadai nő.
Megfojtotta férje szeretőjét, letartóztatták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója június 22-én az emberölés bűntette miatt indult eljárásban július 22-ig elrendelte R. Á.-né letartóztatását közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A megalapozott gyanú szerint az asszony férje szerelmi viszonyt folytatott a későbbi áldozattal. A kapcsolatról a feleség is tudomást szerzett. Az asszony féltékenységének többször is hangot adott. Idén június 18-án a délutáni órákban megjelent egy tiszadadai ingatlanban, ahol a férjét és a szeretőjét az ágyban találta. A gyanúsított kiabálni kezdett, majd ütni kezdte a sértettet, és az ágyról is lerángatta. Miközben a férje öltözködött, a gyanúsított egy üveg hamuzóval fejbe vágta, aki ezután elmenekült a helyszínről. Ezt követően a gyanúsított tovább folytatta a sértett bántalmazását, majd puszta kézzel megfojtotta.

A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. Bár a gyanúsított büntetlen, jelenleg egy kiemelkedő tárgyi súlyú – akár 15 évi szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság. Erre tekintettel, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított megnehezítené a bizonyítást azzal, hogy az eljárásban részt vevő tanúkat, más személyeket jogellenesen befolyásolná, ezért elrendelte letartóztatását.  

A végzés nem végleges, mert bár az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés