Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabadon közlekedhet a megyében a csengeri örökösnő

| 2022. 06. 03. | 15:36:00
A Mátészalkai Járásbíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte a csalássorozattal vádolt asszonyt.
Szabadon közlekedhet a megyében a csengeri örökösnő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság június 3-án a csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban megszüntette P.M. vádlott letartóztatását, de az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig a bűnügyi felügyeletét rendelte el - közölte a Szabolcsihírrel júius 3-án Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtszóvivője.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy ez idő alatt a vádlott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el és hetente jelentkeznie kell az illetékes rendőrkapitányságon.

A vádirat szerint "a csengeri örökösnő" néven elhíresült vádlott 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozással, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A visszafizetési határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 20 sértettnek közel 778 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány millió forint térült meg.

A vádlottat 2018. április 27-én nemzetközi elfogatóparancs alapján Svájcban fogták el majd szállították át Magyarországra, ahol

2018. szeptember 7-én rendelte el letartóztatását a bíróság.  Azóta a vádlott kisebb megszakítással szinte folyamatosan letartóztatás alatt állt.

Az ügyben történt vádemelést követően a Mátészalkai Járásbíróság 2020. november 24-én rendelkezett a vádlott letartóztatásának fenntartásáról az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig.  A bíróság döntése szerint fennállt a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a vádlott a hatóságok elől elszökne elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el.

A vádlottal szemben a bíróság előtt a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van, az ügyben ügydöntő határozat a mai napig nem született.

A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a vádlottal szemben továbbra is szükséges személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, ezért a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedést, bűnügyi felügyeletet rendelt el a vádlottal szemben az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig - tette hozzá a sajtószóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés