Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eljátszotta a családi pótlékot az ibrányi férfi

| 2022. 07. 23. | 19:57:00
Csak nem ezt mondta otthon.
Eljátszotta a családi pótlékot az ibrányi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatóság félrevezetése miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki eljátszotta a családi pótlékot, majd valótlan feljelentést tett arról, hogy őt kirabolták - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A 28 éves ibrányi férfi idén júniusban busszal érkezett Nyíregyházára, hogy a családi pótlékból a zálogházban lévő, korábban beadott aranyékszereket kiváltsa. Mivel azután kevés pénze maradt volna, ezért úgy döntött, hogy szerencsét próbál, azonban nem volt jó napja: a teljes összeget eljátszotta.

Nem merte elmondani

A feleségének ezt otthon nem merte elmondani, ezért kitalált egy történetet, hogy őt útközben leütötték és kirabolták. A valótlan történetet meghallotta az apósa is, aki azonnal hívta a rendőröket, akiknek a férfi szintén előadta a légből kapott történetet.

Meghallotta az após

A nyomozás - rablás miatt - az ismeretlen elkövetők ellen nagy erőkkel megindult, azonban hamar kiderült, hogy a feljelentés valótlan volt, ezért a rendőrség az eljárást megszüntette, és a bejelentőt hallgatta ki gyanúsítottként.

Az ügyészség a férfival szemben az eljárást felfüggesztette büntetlen előéletére és beismerő vallomására tekintettel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés