Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó kis hely Márokpapiban

| 2022. 07. 19. | 13:17:00
Szórakozás és a közösségépítés.
Jó kis hely Márokpapiban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Márokpapi községben működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola az elmúlt évek folyamán, számos közösségteremtő, valamint egészségtudatos programot szervezett már az itt, valamint a térségben élő családok számára. Intézményünk nem csak az oktatásra, hanem a tudatos hagyományőrzésre, a hazai természeti- és kulturális értékeink megismerésére, valamint megőrzésére is nagy hangsúlyt fektet. Ezen cél elérésének egyik kiemelt projektre,  az unió által finanszírozott EFOP - 1.4.3 számú. ,

Jó Kis Hely – Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyerekprogramok támogatása

nevet viselő pályázatunk, mely által nem csak a térség, hanem az ország kiemelt kulturális helyszíneit is felfedeztük közösen. A program keretein belül, így ellátogattunk már Egerbe, Debrecenbe, Sátoraljaújhelyre, Sárospatakra, valamint Szabolcs-Szatmár Bereg megye minden kiemelkedő turisztikai célpontjába.

A program lassan a végéhez közeledik, de így is számtalan tartalmas programmal tudtunk kedveskedni a résztvevőknek, ahol a kultúra, a szórakozás és a közösségépítés is jelentős szerepet játszott. Így egy- és több napos kirándulásokkal, kerékpáros- és gyalogostúrákkal kedveskedtünk a program résztvevői számára. Az év kiemelt helyszínei közé tartozott az Eger-Bogács, valamint Hejce-Regéc-Kisvárda érintésével megvalósuló többnapos kirándulások. De igen közkedvelt volt a közös fürdőzés a vásárosnaményi Szilva Termál- Wellnessfürdőben, a vásárosnaményi múzeumlátogatás a Beregi Múzeumban, a kerékpártúra a Barabási Tájvédelmi Körzetbe, valamint a gyalogostúra, a kiemelt építészeti értékekkel rendelkező Hetefejércsére is. A projekt idén júliusban jár le, de addig még számos közösségi programmal, valamint egy nagy zárórendezvénnyel is szeretnénk megörvendeztetni a résztvevőket, egy közös, családias beszélgetéssel lezárva a tartalmas hónapok sorát.

A pályázat keretein belül megvalósuló közösségfejlesztő programok sorát nem csak a kirándulások, hanem egyéb humánszolgáltatások is gazdagítják. Így a Baba-mama klub keretein belül, igénybe vehető a pszichológiai-, mentálhigiéniás, védőnői, valamint családsegítő szolgáltatásaink. A közösségépítést segítő szolgáltatások közül  az informatikai alapismeretek elsajátítását segítő szakkör, filmklub, tánckör, sportklub, prevenciós előadások, valamint a közösségi ház higiéniás szolgáltatásának használata.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés