Hirdetés

Őrjöngött az ittas utas, mert nem szállhatott fel a baktalórántházi buszra

Szabolcsihír

2022.07.29. 11:23

Őrjöngött az ittas utas, mert nem szállhatott fel a baktalórántházi buszra
A kép illusztráció: pixabay.com

Hálás lehet a garázda, hogy ilyen gáláns volt vele a busztársaság és a sofőr.

Hirdetés

Hirdetés

Garázdaság miatt kell bíróság elé állnia annak a férfinak, aki két hete ittasan próbált felszállni egy menetrendszerinti buszra, de mivel ezt a buszsofőr megtagadta, őrjöngeni és rongálni kezdett - ​Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A 25 éves vádlott július 12-én este erősen ittas állapotban akart felszállni a Baktalórántházára közlekedő menetrendszerinti buszjáratra, azonban a buszsofőr látva az utazásra alkalmatlan állapotát, ezt megtagadta, és felszólította, hogy szálljon le a járműről. A fiatalember szitkozódni kezdett, trágár szavakat kiabált a sofőr felé, majd leszállva a buszról, le is köpte.

Ezt követően a buszvezető bezárta a jármű ajtaját, ezért a vádlott rugdosni kezdte a busz oldalát, ütlegelni kezdte az ajtót és a visszapillantó tükröt, meg is rongálva azokat. A férfi erőszakos magatartásán az utasok megbotránkoztak.

A buszsofőr a vádlottal szemben tettleges becsületsértés miatt nem kérte az eljárás lefolytatását, és a busztársaság is lemondott a rongálási kár megtérítéséről, így csak garázdaság miatt kell felelnie a bíróságon.

Amennyiben a büntetett előéletű vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról, úgy az ügyészség vele szemben 80 nap elzárást és 300 ezer forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Baktalórántházagarázda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés