Hirdetés

Egymilliárd forintból fejlesztik Nyírbátort

szabolcsihir.hu

2022.08.12. 14:18

Egymilliárd forintból fejlesztik Nyírbátort
(Fotó: Máté Antal Facebook-oldala)

Többek között rendezik a bankudvar területét is.

Hirdetés

Hirdetés

699,2 millió forint pályázati összeget nyert el a nyírbátori önkormányzat az Élhető település felhívás keretében, amelyből három fontos területet fejlesztenek – számolt be Máté Antal polgármester a Facebook-oldalán. Mint fogalmazott, rendezik a bankudvar területét, ahol 93 parkolóhelyet alakítanak ki, valamint elektromosgépjármű-töltőállomást is kiépítenek.

Emellett a Fáy András utca – Munkácsy sétány lakótömb belső területén a játszótéri elemeket újítják meg, telepítenek két sakkasztalt, valamint újragyepesítik és új növényeket telepítenek. Ezen kívül a város nyugati részén két új tározót is építenek és bővítik a jelenlegi rendszert a csapadékvíz-elvezetés megoldása miatt. Ez a Homokkert, az Erzsébet, a Hunyadi, valamint a Debreceni utcákat érinti. 

A polgármester arról is beszámolt egy másik bejegyzésben, hogy két energetikai korszerűsítést is elvégeznek a közeljövőben, egyrészt a városháza épületén, másrészt az idősek otthonának épületén. Erre pedig TOP Plusz forrásból 450,1 millió forint összeget nyert el az önkormányzat. 

fejlesztésNyírbátor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés