Hirdetés

Csöndes vezetőváltás a Nyírerdő élén

Szabolcsihir.hu

2022.09.23. 09:39

Csöndes vezetőváltás a Nyírerdő élén
Szalacsi Árpád (Fotó: Nyírerdő)

Az állami cég kilenc erdészettel rendelkezik Szabolcs-Szatmár-Beregben és Hajdú-Biharban.

Hirdetés

Hirdetés

Már nem az a Szalacsi Árpád a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, aki 2012 nyarától idáig irányította az állami céget; a helyére Hidas Tibort nevezte ki Nagy István agrárminiszter 2022. szeptember 15-i hatállyal. Utóbbi okleveles erdőmérnök, előzőleg a társaság erdőgazdálkodási osztályát vezette. 

A Nyírerdőnek Baktalórántházán, Debreceben, Debrecen-Halápon, Hajdúhadházon, Fehérgyarmaton, Gúthon, Nyírbátorban, Nyíregyházán és Nyírlugoson van erdészete. 

Az agrártárca a jelentős állami cég élén történt változásról nem számolt be a nyilvánosságnak, holott naponta több sajtóközleményt kiadnak. Portálunk megkereste a minisztériumot kérdésekkel, így nyilván arról is érdeklődtünk, hogy mi a váltás oka. Ha válaszolnak, természetesen közöljük.

Szalacsi Árpád tavaly beszélt hosszabban a Szabolcsihírnek, az interjúból kiderült: 1996-ban szerzett okleveles erdőmérnöki diplomát a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán. Még abban az évben elkezdett dolgozni a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészeténél. 1999-ben az újonnan alakult Nyírlugosi Erdészet műszaki vezetője lett, 2002 őszén pedig a Fehérgyarmati Erdészet igazgatójává nevezték ki. Ebből a pozícióból vezetett az útja nyolc évvel később a vezérigazgatói székbe. 2012 óta a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományok Centrumának címzetes egyetemi docense, rendszeresen ad órákat.
Szabolcs-Szatmár-BeregNyírerdőHajdú-BiharSzalacsi ÁrpádHidas Tibor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés