Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két időközi választást is tartanak vasárnap a Szabolcsban

| 2022. 12. 07. | 16:01:00
Nyírpilisen idén júniusban is tartottak időközi polgármester-választást.
Két időközi választást is tartanak vasárnap a Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Időközi önkormányzati választást tartanak két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen vasárnap, Benken polgármestert választanak, míg Nyírpilisen szintén a településvezető személyéről, illetve a négyfős önkormányzati testület összetételéről dönthetnek a szavazók.

Benken az eddigi polgármester, a független Mészáros Lajos lemondása miatt kell a voksolást megtartani. A 360 szavazásra jogosult egy szavazókörben adhatja le a voksát, a posztért három független jelölt, Dancs Ákos, Halász Bertalan Zoltán és Pólyán Csaba indul - olvasható a www.valasztas.hu oldalon.

A Nyírbátor közelében fekvő Nyírpilisen feloszlás miatt kell polgármestert és önkormányzati testületet választani. A választási oldal adatai szerint a polgármesterségért három független jelölt, Beri Márk, Buzás Jánosné eddigi polgármester és Szarka György méretteti meg magát, a négy testületi helyért tizennégy független jelölt indul. A 609 választásra jogosult nyírpilisi egy szavazókörben szavazhat vasárnap. Nyírpilisen legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés