Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztonságosabbá tennének két vásárosnaményi utcát

| 2023. 06. 02. | 19:23:00
A tervek szerint sebességkorlátozást is bevezetnének.
Biztonságosabbá tennének két vásárosnaményi utcát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat kivitelezőt keres a Bethlen Gábor és az Iskola utcák felújításának tervezésére. A június 2-i Közbeszerzési Értesítő szerint a forgalombiztonság, a gyalogosok, a kerékpárosok védelme érdekében, valamint a szűk burkolatszélesség miatt az utcákban tervezik bevezetni a 30 km/h-s sebességkorlátozást. A korábbi tapasztalatok szerint télen, a síkos úttesten néhány jármű a töltésláb melletti földmedrű árokba csúszott, melynek kiküszöbölésére a meglévő vízelvezető árkot zárttá átépítenék műanyag csővel vagy fedlapos vasbeton mederelemmel. Így az esetleges kicsúszások esetén lesz „bukótér” a járműnek, nem csúszik bele az árokba. A közlekedők (gépjárművek, gyalogosok, kerékpárosok) forgalombiztonságának növelése érdekében tervezik kiépíteni a Beregszászi utcától kezdve a közvilágítási hálózatot.

Előzetes vizsgálat alapján a korszerűsíteni kívánt közutak hossza 1,150 km (Bethlen Gábor utca felújítási hossza: 0,620 km és Iskola utca felújítási hossza: 0,531 km).

A szakemberek feladatai a geodéziai felmérések, a talajmechanikai szakvélemények beszerzése, valamint az esetleges közműkiváltások tervdokumentációjának elkészítése. A tervkészítés során az összes érintett közműtulajdonossal és útkezelővel egyeztetni kell. A munkára 90 nap áll rendelkezésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés