Hirdetés

Nyírbátor állomás, haláltábor állomás, Ausztrália állomás

civishir.hu

2018.02.14. 09:15

Nyírbátor állomás, haláltábor állomás, Ausztrália állomás

Ultimate szeretetkönyvet ajánlunk.

Hirdetés

Lehet-e mindig a szeretet a válasz a körülöttünk tomboló gyűlöletre? A nyírbátori származású Baba Schwartz memoárja rendhagyó holokauszt-történet. A szerző az egyre szorongatóbb zsidótörvények idejéből a családi fészek melegére emlékszik leginkább, a világ megismerésének izgalmára, a szülőváros otthonosságára. A normális életet leromboló háborúból emberi arcokat visz magával, a Nyírbátorból elhurcolt háromezres zsidóközösség sorsában a megőrzött humánum pillanatait fedezi fel. A haláltáborok borzalmait, a gázkamrába küldött apa elvesztését örökös béketűréssel és mindig megújuló reménnyel viseli.
Édesanyjával és lánytestvéreivel túlélték Auschwitz poklát; a család megmaradt része Ausztráliában telepedett le, és kezdett új életet.

Baba Schwartz angol nyelven írt, szívbe markoló emlékiratát a melbourne-i Black Inc. 2016-ban adta közre. A Magyarországról elszármazott szerző műve mostantól Baba Schwartz anyanyelvén is olvasható.
A Májusi cserebogár egy ultimate szeretetkönyv, amelynek cselekményéhez a világtörténelem legborzalmasabb évei adják a kulisszát. 

Baba Schwartz: Májusi cserebogár
Terjedelem: 240 oldal
Kötés: kartonált, füles
Ár: 3 499 forint
Athenaeum Kiadó

holokausztNyírbátorauschwitzbaba schwarz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés