Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vízipók-csodapók a moziban!

| 2019. 02. 16. | 11:01:00
Digitálisan felújították
Vízipók-csodapók a moziban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tavasztól lesz látható a mozikban a Vízipók-csodapók című egész estés rajzfilm digitálisan felújított változata.

A televízióból több generáció által ismert rajzfilmsorozat alapján készült egész estés film a víz alatti rovarok és kisállatok világát mutatja be játékos, mesés, ismeretterjesztő formában, miközben a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít. – Annak idején az egészestés változatnak több mint egymillió nézője volt, és amikor megnéztem a filmet, úgy tapasztaltam, hogy nem elavult és érdemes újranézni. Annál is inkább, mert az élő víz védelméről is szól, és ma is fontos, hogy odafigyeljünk a természetes vízállományunkra – mondta Mikulás Ferenc, aki a film készítésében már a kezdetektől részt vett. 

A Vízipók-csodapók 1978-ban bemutatott első évada a gyerekek mellett a felnőttek körében is nagy sikert aratott, később 45 országban vásárolták meg a forgalmazási jogokat. Ezt követően merült fel az ötlet, hogy készüljön a sorozatból egy egész estés animációs film is. 

A Szombati Szabó Csaba, Szabó Szabolcs és Haui József által rendezett  film digitális felújítása több mint fél éven át tartott, kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat és a színeket is felfrissítették. – A felújítás után szebb lett a film, mint eredeti formájában – emelte ki Mikulás Ferenc producer, hozzátéve, hogy a restaurálást a Nemzeti Kulturális Alap 4 millió forinttal, a Magyar Nemzeti Bank pedig 6 millió forinttal támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés