Hirdetés

Egy időre Szabolcsban is leáll a MinDig TV szolgáltatása

MTI

2020.07.07. 08:18

Egy időre Szabolcsban is leáll a MinDig TV szolgáltatása
A kép illusztráció

Utána újra kell hangolni a dekódereket.

Hirdetés

Hirdetés

Technológiaváltás miatt teljes vagy részleges leállás várható július 8-án a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban az ország bizonyos részein – közölte az Antenna Hungária Zrt. hétfőn az MTI-vel. A közleményben azt írták, július 8-án újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása.

A kilencedik átállás Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Pest megye egyes területeit érinti. Az említett területeken szerda 0 órától 12 óráig teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban. A MinDig TV Extra előfizetőinek a váltás egy többlépcsős műszaki folyamat, amelynek első lépése a DVB-T2 technológiára, majd később a HEVC kódolásra történő átállás.

Az üzemszünetet után az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, mert a MinDig TV Extra adása a későbbiben már csak az új eszközzel lesz elérhető - hangsúlyozták. A MinDig TV szolgáltatása esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás. Az üzemszünet után az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők a www.mindigtv.hu honlapon.
adásszünetMinDig TVtechnológiaváltás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés