Hirdetés

Rövidesen mozikba kerül a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm

Cívishír

2022.03.31. 10:57

Rövidesen mozikba kerül a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm
(Fotók: Katinka the movie Facebook-oldal)

A forgatás két évig tartott.

Hirdetés

Hirdetés

Katinka címmel május 12-től látható a magyar mozikban a Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm. Az olimpiai bajnok úszóról szóló dokumentumfilmnek elkészült a legújabb előzetese is, amelyben felidézik a forgatás legemlékezetesebb pillanatait, valamint a nézők ízelítőt kaphatnak a filmből – olvasható a stáb közleményében.

A Hosszú Katinkáról szóló alkotás 2020 eleje óta, több mint két évig forgott. A látványos film a sportoló portréja mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülését, az olimpiai szereplését és az azt követő időszakba
is enged bepillantást. A dokumentumfilmből megismerhetjük az úszó gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit.

A stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és hullámvölgyeken keresztül követte kamerájával a magyar úszófenomént. A forgatás két éve alatt Katinkának és az alkotóknak rendkívüli kihívásokkal kellett megküzdeniük. A koronavírus-járvány, a karantén, a lezárások, az olimpia elhalasztása és rendhagyó megrendezése, mind- mind óriási erőfeszítést követeltek, de az alkotók ezekben az embert próbáló időszakokban is folyamatosan rögzítették Katinka életének minden lényeges eseményét.

A dokumentumfilm készítői a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó kulisszák előtti és kulisszák mögötti életét is leforgatták. Megpróbáltak fizikailag és lelkileg minél közelebb kerülni Katinkához, hogy minél összetettebben és mélyebben tudják megmutatni a nézőknek mindazt, amit egy kívülálló soha nem láthat.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilm a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, társproducere Bederna László, gyártásvezetője Závotszky Melinda, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.
Hosszú Katinkadokumentumfilm

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés