Hirdetés

Svájci szemle fődíját kapta meg a Post Mortem

MTI

2022.05.04. 11:36

Svájci szemle fődíját kapta meg a Post Mortem
(Fotó: Post Mortem Facebook-oldala)

Emellett a közönségszavazás nyertese is lett.

Hirdetés

Hirdetés

Fődíjat nyert a Post Mortem a svájci Brugggore Horrorfilm Fesztiválon. A film lett a közönségszavazás nyertese a Brugg-ban április végén tartott szemlén, amelynek köszönhetően kapta meg az "Eye of the Beholder" elnevezésű fődíjat – közölte a Nemzeti Filmintézet május 4-én. A Post Mortem legközelebb a görögországi Horrorant Filmfesztiválon versenyez, ahol a szervezők nem csupán a nyitófilmnek választották, hanem az évtized egyik legjobb horrorfilmjének nevezték – írja az MTI.

A különleges hangulatú alkotás az elmúlt másfél év legkeresettebb és legtöbb országba eladott magyar filmje. Negyvennégy seregszemlére kapott meghívást, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon.

Külföldi forgalmazási jogait az NFI francia, olasz, német, lengyel, szlovák, török és orosz forgalmazóknak is értékesítette Európában, emellett Japánra, Dél-Koreára, Indiára, Délkelet-Ázsiára, Ausztráliára, a latin-amerikai országokra, az Egyesült Államokra és Kanadára is megvásárolták helyi forgalmazók. A kísértetfilmet nemrég mutatták be a lett és a litván mozik.

Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó Post Mortem alkotóit tavaly a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – díjazta az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készült mozi producere Lajos Tamás és Köves Ábel, kreatív producere Hellebrandt Gábor volt. A Post Mortem az NFI streaming platformján, a Filmión is látható.

filmPost Mortem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés