Hirdetés

Új igazgató a nyíregyházi iskola élén

dnyem.hu

2019.03.18. 18:28

Új igazgató a nyíregyházi iskola élén

Öröksége a pedagógia.

Hirdetés

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök március 18-án jelentette be, hogy 5 évre megbízza Tormássiné Kapitány Ágothát a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola vezetésére. Tormássiné Kapitány Ágotha, aki jelenleg intézményvezető-helyettes, július 1-től kezdi meg magasabb vezetői tevékenységét. A nyíregyházi köznevelési intézmény jelenlegi vezetője, Megyesi Mária június 30-tól nyugdíjba vonul – adta hírül a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

– Anyai ágon a felmenőim generációkon keresztül pedagógusok voltak. Talán örökségüknek is tekinthetem, hogy én is pedagógus lettem. Másik, lényemet meghatározó tény, hogy keresztény értékeket valló és azt felvállaló családba születtem. Még a kommunista rendszerben a Svetits Gimnáziumban tett érettségim után többszöri próbálkozásra kerülhettem csak be történelem szakra a felsőoktatásba.

Már 1991-ben kaptam megkeresést az új, katolikus iskola szervezésében való részvételhez. Azonban abban az évben született negyedik gyermekünk, és csak az ő három éves kora után kapcsolódtam be a Szent Imre Katolikus Gimnázium életébe. Ebben a tanévben a 25. tanévemet kezdtem el az intézményben. 25 évvel ezelőtt is és a mai napon is úgy érzem, hogy helyemen vagyok, ez a közeg, ahol a kihívásokat elfogadva ki tudok teljesedni.

Intézményünk minden pedagógusának legfőbb feladata a jövő keresztény értelmiségének kimunkálása, hitükhöz hű családanyák és családapák nevelése-oktatása, akik megőrzik a család egységét, ragaszkodnak nemzetükhöz.

Tormássiné Kapitány Ágotha alapdiplomáját a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerezte 1983-ban történelem-orosz szakon. 1987-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kapott oklevelet történelemből. Miután az orosz nyelv kötelező tanítása megszűnt az oktatásban, számítástechnikából szerzett szakosító oklevelet a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán, Nyíregyházán. A diplomái megszerzése után 1988-ban kezdett el dolgozni a Kossuth Lajos Gimnáziumban Nyíregyházán, történelmet és orosz nyelvet tanított. 1994-ben, az akkor második éve működő Szent Imre Katolikus Gimnáziumban kezdte a tanévet, s azóta is az intézmény dolgozója. 
Tormássiné Kapitány Ágotha

Hirdetés

Hirdetés