Hirdetés

Jön a Nokia eddigi legizgalmasabb okostelefonja

hvg.hu

2019.02.18. 13:28

Jön a Nokia eddigi legizgalmasabb okostelefonja

Öt hátlapi kamerát kaphat.

Hirdetés

A hamvaiból feltámasztott Nokia hamarosan újra a csúcsra érhet, köszönhetően a zászlóshajónak szánt új mobilnak, a Nokia 9 PureView-nak. A HMD Global célja nem kevesebb, mint az, hogy a legjobb androidos mobillal és az iPhone-nal is felvegye a versenyt az eszköz. A készülékről számos információ szivárgott ki már, a mostani értesülések azonban minden eddiginél megbízhatóbbnak tűnnek.

A BGR a Google, valamint az Egyesült Államok frekvenciahatóságának adatai alapján ír a specifikációról. A Google véletlenül a Nokia készülékét is bemutatta az Android Enterprise oldalon, amit azóta ugyan már töröltek, az internet viszont nem felejt.

Ezek alapján pedig az eddigi legizgalmasabb készüléket mutathatják be.

A Google által napvilágot látott adatok egy olyan mobilról szólnak, ami 4 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kapott. A készülék előlapját egy vékony alsó és felső csík kivételével a kijelző foglalja majd el, szenzorszigetet viszont nem látni rajta. Az okostelefon Android 9.0 Pie-t futtathat.

Az FCC részéről is érdekes információk szivárogtak ki: a a weboldalán megjelent a mobil hátlapja. Ezen öt kamera látszódik, ujjlenyomat-olvasó viszont nem, ami azt is jelenti, hogy minden bizonnyal a kijelző alá került a szenzor.

A Nokia 9 PureView a várakozások szerint a barcelonai Mobile World Congressen mutatkozik majd be.
okostelefonNokia

Hirdetés

Hirdetés