Hirdetés

Megoldódhat az Apple történetének legkínosabb hibája

szabolcsihir.hu

2019.02.06. 09:58

Megoldódhat az Apple történetének legkínosabb hibája

Eközben tovább dagad a botrány.

Hirdetés

Bármelyik pillanatban megérkezhet az iOS 12.1.4-es frissítés, ami megoldja az iPhone-hibáját.

Ha valakitől, hát a magánélet védelmére oly kényes Apple-től igazán nem várta a tech-világ, hogy az egyik fontos alkalmazásba (FaceTime) olyan hiba legyen, ami lehetővé teszi a kémkedést a felhasználók után – írja a hvg.hu.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy miután felhasználói oldalról felfedezték a hibát, és több csatornán is jelezték az Apple-nek, a cég nem csinált semmit, vagy ha csinált is házon belül, erről semmit sem kommunikált.

Nem csoda hát, hogy dagad a botrány, a New York-i főügyész vizsgálatot rendelt el az ügyben, sőt várhatóan csoportos perekkel is szembe kell néznie az Apple-nek.

A problémás funkciót kikapcsolták, de persze az igazi megoldást nem ez jelenti, hanem a már nagyon várt (és kicsit elhúzódó) frissítés. Most viszont érdemes résen lenniük az iOS 12.1-et (vagy ennél újabb verziót) használóknak: bármelyik pillanatban megérkezhet az iOS 12.1.4, amire érdemes azonnal update-elni. Ezt a Beállítások/Általános/Szoftverfrissítés útvonalon lehet elérni.

A frissítéshez wifi-re lesz szükség, illetve arra, hogy a készülék legalább 50 százalékig fel legyen töltve, vagy töltőn legyen.
iphoneApple

Hirdetés

Hirdetés