Hirdetés

Komoly változások előtt áll a Facebook

szabolcsihir.hu

2019.05.02. 15:38

Komoly változások előtt áll a Facebook

Teljesen átalakítják az Instagramot is.

Hirdetés

Mark Zuckerberg a napokban bejelentette, rengeteg dolog változik majd a Facebookkal és az Instagrammal kapcsolatban. Elmondta, a magánszféra védelme miatt hoztak olyan döntéseket, amikkel terveik szerint a felhasználókban újra sikerül kiépíteni a bizalmat. – Tudom, sok ember szerint nem vesszük ezt komolyan. Azt is tudom, nem a legjobb a hírnevünk az adatvédelemmel kapcsolatban. De elkötelezett vagyok abban, hogy új fejezetet kezdjek a termékeinkkel – mondta Zuckerberg.

A nagy újítások a Instagramot annyiban érintik, hogy az új verzióban priváttá teszik a lájkok számát, tehát csak a profil tulajdonosa láthatja majd, hány szívecskét kapott a képe. Ezzel próbálnak az ellen tenni, hogy a fiatalok ne azon versengjenek, kinek a fotója tetszik a legtöbb embernek, és ki a legmenőbb emiatt. Továbbá az Instagramon már nemcsak képeket vagy videókat, de hamarosan szöveges posztokat is meg lehet majd osztani, sőt rajzolni is lehet majd, ahogyan a sztorikban.

A legtöbb változás azonban a Facebookot érinti, az ugyanis nemcsak új tartalmat, de megújult külsőt is kap.

Eltűnik a kék fejléc, és helyette fehér alapon halványabb kékkel jelenik meg a logó. Az új Facebookban állítólag nem a hírfolyam lesz a központban, hanem a csoportokra és az eseményekre kerül át a hangsúly. A Messenger is megváltozik, mert ezentúl a beszélgetések tartalmát a Facebook már nem fogja látni, azok titkosítva lesznek. Sőt, be lehet majd állítani, hogy az üzenetek automatikusan törlődjenek egy bizonyos idő után.

A legnagyobb és legizgibb újítás mind közül, hogy jön a „facebookos Tinder” is, ami Secret Crush néven fut majd. Ennek annyi a lényege, hogy bejelölheted azt, aki titokban tetszik neked (összesen 9 személyt), és ha ő is megjelöl téged, akkor értesítést kapsz arról, hogy bejöttök egymásnak. De nyugi, ha nem viszonozza a jelölést, akkor sosem derül ki, hogy odavagy érte.

Ezt a randizós verziót egyelőre ázsiai országokban tesztelik, így egy kicsit még várni kell, hogy Magyarországon is elérhető legyen.
FacebookInstagramújítás

Hirdetés

Hirdetés