Hirdetés

A Facebook megmutatja, kik a legjobb barátai

24.hu

2019.05.17. 18:07

A Facebook megmutatja, kik a legjobb barátai

Változik a hírfolyam.

Hirdetés

A Facebook ismét ki akarja találni, mit szeretnénk leginkább látni a hírfolyamban. A korábban kitöltött kérdőívek alapján dönti majd el, kik a kedvenc ismerőseink, akiknek a posztjait előre sorolja majd. Az előre sorolt posztok között lesznek a családtagokéi és a közeli barátokéi, valamint az általunk követett oldalakon megjelenő hírek és videók.

A Facebook blogja szerint ez jelentős változás lesz, és a felhasználói élményt fogja javítani, nem pedig az oldalon töltött időt akarja tovább növelni.

A szóban forgó kérdőíveken a felhasználóknak meg kellett adniuk, mely barátaikhoz érzik magukat a legközelebb. Mindehhez hozzájön az, hogy valaki kit lájkol, kivel beszél a legtöbbet és hány közös barátjuk van. Sőt, azt is figyelembe veszik, hogy kikkel kommentelünk ugyanazokra a tartalmakra, és hányszor jelentkezünk be ugyanarról a helyről. A közösségi oldal szerint ezzel tökéletesen meg lehet állapítani, kinek a posztjait szeretnénk látni leghamarabb.

Az újítás nem egy konstans állapotot hoz majd, az algoritmus folyamatosan változik és tanul aszerint, éppen kivel vagyunk közelebbi kapcsolatban a közösségi oldalon, és kivel beszélünk kevesebbet a korábban megjelölt emberek közül.
Facebook

Hirdetés

Hirdetés