Hirdetés

Hamarosan elérhető a Facebook 2.0 +Videó

szabolcsihir.hu

2019.09.26. 09:43

Hamarosan elérhető a Facebook 2.0 +Videó

A felhasználók a Horizonban a „második életüket” élhetik.

Hirdetés

Hirdetés

Horizon néven saját virtuális világot épít a Facebook, ahol a felhasználók együtt játszhatnak és mozizhatnak, akárcsak egy sci-fi regényben. Az új szolgáltatás 2020-ban indul, és nagyon más lesz - írja a hvg. Az Oculus VR-szemüvegeket gyártó cég felvásárlásával Mark Zuckerberg többször megmutatta, milyen jövőt képzel el a Facebooknak és használóinak, melyről konkrétumokat is megosztott a cégvezér a most zajló Oculus Connecten.

A konferencia középpontjában a Horizon nevű új felület áll, mely nem csupán egy kattintásra nyíló oldal. A Facebook saját univerzumot épít, ahol a felhasználók gyakorlatilag második életüket élhetik. A felhasználók beszélgethetnek, együtt játszhatnak, illetve különféle tevékenységeket végezhetnek egy általuk megformált avatar (azaz a virtuális világban létező karakter) segítségével.

Az avatar úgy alakítható, ahogy a felhasználó szeretné, így változtatható a haj, a megjelenés, hogy mindenki a maga személyiségéhez legjobban illő képben jelenjen meg a Horizonban. Fontos: a világ nem elviekben és tervben létezik, a Facebook valóban megcsinálta, illetve csinálja, mert a fejlesztés még nem ért véget, de az első felhasználók már jövőre rácsatlakozzanak.

A Horizonba nem hagyományos Facebook-fiókkal, hanem a cég saját termékével, az Oculus Rift és Quest szemüvegekkel lehet majd belépni, gyakorlatilag bárhonnan. A képet a szemüvegekben lévő kijelző adja, mozogni az eszközökhöz tartozó kontrollerrel lehet.
FacebookHorizon

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés