Hirdetés

A jegybank új alkalmazása kiszűri a hamis pénzt

szabolcsihir.hu

2019.12.17. 15:44

A jegybank új alkalmazása kiszűri a hamis pénzt

Az ingyenes applikáció már elérhető az online áruházakban.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank a 2014-ben megkezdett bankjegycsere program lezárása keretében egy új, világviszonylatban is innovatívnak számító okostelefonos applikációt mutatott be.

A bankjegycsere program keretében az MNB szakértőinek bevonásával a megújított forint bankjegyekbe – a világon elsőként – egy különleges biztonsági kód is került, ami szabad szemmel nem, csak kizárólag a most bemutatott Forint App segítségével ellenőrizhető.

Az alkalmazás két funkcióval rendelkezik: egyrészt a forint bankjegyek előoldaláról készített fénykép segítségével lehetőséget biztosít azok valódiságának vizsgálatára, másrészt az egyes forint bankjegy címletek hátoldali képéhez kapcsolódó kiterjesztett valóság élményt nyújt. A Forint App nem hasonlítható össze más hasonló alkalmazásokkal, mert nem egyszerű képfelismerést, hanem a jegybank szakértőivel közösen fejlesztett egyedi algoritmust használ.

Az applikáció természetesen nem helyettesíti a professzionális bankjegyellenőrző berendezéseket, így amennyiben egy bankjegy valódiságát érintően a felhasználóban bizonytalanság merül fel, úgy bármelyik posta- és bankfiókban, vagy az MNB lakossági pénztárában célszerű ellenőriztetnie azt.
bankjegyMNBapplikáció

Hirdetés

Hirdetés