Hirdetés

Távmunkásokra vadásznak a csalók

MTI

2020.03.30. 19:37

Távmunkásokra vadásznak a csalók

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Hirdetés

Csalók egy vállalati videókonferencia alkalmazásra hivatkozva próbálják meg átverni a távmunkában dolgozó felhasználókat – hívta fel a figyelmet március 30-án a Facebook-oldalán a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Több mint 74 ezer ügyféllel és 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legkedveltebb felhőalapú vállalati kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott.

Megjegyezték azt is, hogy az elmúlt években a szolgáltatás súlyos sérülékenysége merült fel, valamint nemrégiben az internetes polgárjogi szervezet, az EFF (Electronic Frontier Foundation) adatvédelmi aggályokat is megfogalmazott vele kapcsolatban. Egy jelentés szerint – miként várható volt – a kiberbűnözők is meglátták a potenciált a távmunkában: mind több hamis, a Zoomra hasonlító domaint regisztrálnak ugyanis, és egyre gyakrabban jelenik meg káros Zoom-kód is. A szakértők azt javasolják, amikor valaki Zoom-linket kap, legyen különösen óvatos, aki pedig a Zoom mobilkliensét használja, mindig frissítse az alkalmazást a legutóbbi verzióra.

Az NKI tájékoztatója a videokonferencia-szolgáltatások biztonságos kezeléséről megtalálható az intézet weboldalán.
csalásZoom

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés