Hirdetés

Ingyenes applikáció segítheti a járvány elleni védekezést

MTI

2020.05.13. 16:38

Ingyenes applikáció segítheti a járvány elleni védekezést
Schanda: az új VírusRadar mobilos alkalmazás jelentősen hozzájárul a járvány elleni védekezéshez

Bárki letöltheti.

Hirdetés

Hirdetés

Letölthető a VírusRadar mobiltelefonos alkalmazás, amelynek tömeges használata hasznos eszköz lehet a járvány elleni védekezésben – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára május 13-án.

Az államtitkár kiemelte, hogy az alkalmazás használata kétszeresen is önkéntes alapon történik: egyrészt dönteni kell annak a letöltéséről, másrészt a fertőzött használó önként küldi el adatait a járványügyi hatóságoknak.

Az applikáció tömeges használatának köszönhetően az azonosított fertőzöttről megmondható, hogy a megelőző két hétben kikhez volt közel, két méteres távolságon belül, legalább 20 percig. Így felvehető a kapcsolat ezekkel az emberekkel, célzottá válik a tesztelés, az elkülönítés a járványügyi protokollok, eljárásrendek szerint.

Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára hozzátette, hogy az alkalmazás Android operációs rendszerrel már letölthető, és iOS-on hamarosan elérhetővé válik, erről tájékoztatják majd a lakosságot.

Az alkalmazás működéséhez aktív Bluetooth kapcsolatra van szükség.
koronavírusVírusRadar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés