Hirdetés

Autógyártásba kezdene a Huawei?

https://themobiltrend.com/

2021.03.03. 11:21

Autógyártásba kezdene a Huawei?

Izgalmasan hangzik.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei sokat szenvedett az Egyesült Államok kormányának különböző tilalmaitól és ennek következtében láthattuk, hogy a vállalat meglehetősen diverzifikálja termékportfólióját. Az elmúlt hónapokban például sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek az egyéb eszközeik fejlesztésére.

Most egy új jelentés azt állítja, hogy a Huawei valóban tervezi az elektromos autók gyártását saját márkaneve alatt, és egyes modellek még ez év vége előtt piacra is kerülhetnek. Nyilvánvaló, hogy a vállalat már megkezdte az elektromos autók belső tervezését és az érintett beszállítókkal felvették a kapcsolatot. A Huawei fogyasztói üzleti csoportjának vezetője Richard Yu, aki a vállalat elképesztő növekedéséért volt felelős az okostelefonok világában, állítólag az elektromos járművekre helyezi a hangsúlyt, amelyek a tömegpiaci szegmenst fogják megcélozni, így ez azt jelentheti, hogy a termékek megfizethető áron lesznek elérhetőek.

A hírek szerint a Huawei tárgyalásokat folytat a kínai állami tulajdonú Changan Automobile céggel, valamint a BAIC-csoport BluePark New Energy Technology-val és más autógyártókkal, hogy felhasználhassák gyáraikat a saját elektromos gépjárműveik előállításához. Ennek ellenére a Huawei szóvivője cáfolta az elektromos autók tervezését és a Huawei márkájú járművek gyártását. Mégpedig a következőképpen: “a Huawei nem autógyártó. Az IKT (információs és kommunikációs technológia) révén azonban arra törekszünk, hogy digitális autó-orientált és innovatív alkatrész-szolgáltatók legyünk, lehetővé téve az autógyártók számára, hogy minél jobb járműveket építhessenek”. Bárhogyan is legyen, ez egész izgalmasan hangzik és biztos nagy érdeklődés övezné a Huawei márkajelzéssel ellátott gépjárműveket. Nektek mi a véleményetek?

Forrás: GSMArena

További tartalmak a témában: themobiltrend.com
Huawei

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés