Hirdetés

Telefonteszt: Samsung Galaxy A52

themobiltrend.com

2021.04.21. 08:28

Telefonteszt: Samsung Galaxy A52

Remek dizájnnal megáldott mobilt tarthat az ember a kezében.

Hirdetés

Hirdetés

A Samsung igazán sikeres tud lenni az A szériás telefonjaival a piacon és ezeket a sikereket tovább erősítették a méltán népszerűvé vált A50/A51 és A70/A71-es modellek. Egy újabb ráncfelvarrás után ismét itt van két mobil, mely szeretne a középkategóriás mobilok piacából minél nagyobb szeletet kihasítani: a Samsung Galaxy A52 és a Samsung Galaxy A72. Szerencsére adódott is lehetőségem arra, hogy közelebbről is tanulmányozhassam ezt a két új eszközt. Első körben a kisebbik testvér került górcső alá:

Kicsomagolva a készüléket, egy igazán remek dizájnnal megáldott mobilt tarthat az ember a kezében. Nem érheti szó a ház elejét a formatervezést illetően és szerintem megbocsátható a műanyag hátlap is ebben a kategóriában. Maga a megjelenítő egy 6,5″-os 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával, 1080 x 2400 pixeles felbontással, 407-es pixelsűrűségi és 800 Nit fényerősségi értékkel bíró Super AMOLED kijelző. A Snapdragon 720G (8 nm) 5G típusú processzor mellett kapunk még 6 GB RAM-ot, 128 GB ROM-ot, illetve egy Adreno 618-as grafikai egységet. Míg a hardver energiaellátásáért egy 4.500 mAh-es kapacitással rendelkező és 25W-os gyorstöltési funkcióval ellátott akkumulátor felel. A dobozban pedig az USB-C kábel mellett megtalálható egy 15W-os töltőfej is, mely sokak számára igencsak jó hír.

Szerencsére komolyan vették azt a Samsungnál, hogy a középkategóriában versenyző mobiloknak is szükséges jó fotózási képességekkel rendelkeznie. Itt most nem arra gondolok, hogy a 48 MP-es értékkel rendelkező főkamera helyett 64 MP-es lett a szenzor, hanem ami igazán érdekessé teszi a képalkotó egységet, hogy ennyi pénzért már kapunk optikai képstabilizációt is, ami egy igazán minőségi előrelépés. Továbbá kapunk még egy 12 MP-es ultraszéles látószögű, egy 5 MP-es makró és egy 5 MP-es mélységérzékelő szenzort is. Az előlapra pedig egy 32 MP-es selfie kamera került. Az elkészült tesztfotók csepergő esőben és eléggé gyatra fényviszonyok mellett készültek, de úgy gondolom, hogy az elkészült fotók minőségével semmilyen komolyabb baj nincs. Sőt elmondhatom azt, hogy kifejezetten jó és egyszerű volt fotózni a készülékkel.

Videózás tekintetében is élvezhetjük az áldásos hatásait az optikai képstabilizációnak és nem csak Full HD-ban, hanem már 4k/30fps beállítással is tudunk videó felvételeket készíteni. Ami pedig kifejezetten meglepő volt számomra (ebben az árkategóriában), hogy az előlapi kamera segítségével is képesek lehetünk 4k-s felvételeket rögzíteni 30 fps-sel.

Ugyan nem beszélhetünk tökéletes végeredményekről, de az biztos, hogy az A52 kiemelkedőnek mondható képességekkel rendelkezik ebben az árszegmensben.

A Samsung egyik legújabb üdvöskéjével kapcsolatosan nagyon vártam a tesztet és kicsit tartottam is attól, hogy az általam támasztott elvárásoknak nem fog megfelelni az eszköz, de szerencsére nagyon kellemesen csalódtam. Egy rendkívül stílusos formavilággal megáldott és korrekt tudású mobil lett a Samsung Galaxy A52. Külön szeretném megemlíteni, hogy bónuszként megmaradt a 3,5 mm-es Jack csatlakozó és még IP67-es tanúsítvánnyal is felvértezték a telefont. Az egyetlen bökkenő talán az ára lehet, de már hozzászokhattunk, hogy a gyártó közvetlenül a megjelenésük után viszonylag magasabb árcédulával látja el a mobileszközeit. Nagyjából 140.000 Ft-ért vásárolhatjuk meg ezt a telefont és ha a szolgáltatónk kínálatából szemezgetünk, talán olcsóbban is magunkénak tudhatjuk. Az üzemidőre sem lehet panaszunk és viszonylag hamar fel is tudjuk tölteni a lemerült telepünket. Szóval, ha valaki egy megfelelően összerakott és hardver/szoftver tekintetében jól balanszírozott középkategóriás mobilt szeretne vásárolni a közeljövőben, úgy mindenképpen érdemes észben tartani a Samsung Galaxy A52-es modelljét.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog
További tartalmak a témában ITT

mobiltelefonSamsunggyorsteszt

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés