Teszteltük a Xiaomi Mi 11i mobiltelefont

Szabolcsihir.hu

2021.07.28. 11:46

Teszteltük a Xiaomi Mi 11i mobiltelefont
„Kivallattuk” az új modellt

Kecses forma, színvonalas fotózás – jól járunk a mobillal.

Hirdetés

Hirdetés

Először idén júniusban írtam arról, hogy végre hazánkban is kiteljesedett a Xiaomi MI 11 család és az újonnan bemutatott készülékek között volt egy modell, ami különösen mozgatta a fantáziámat. Szerencsére lehetőségem adódott kipróbálni!

Amikor először fogtam kézbe a telefont, önkéntelen mosoly futott át az arcomon: nagyon kecses, szemrevaló formájú a Mi 11i. Nem is csoda, hiszen a készülékház vastagsága csupán 7,8 milliméter, ami  önmagában is figyelemreméltó, ráadásul az üvegborításnak, valamint a profi összeszerelésnek hála nem kell hiányolnunk a prémium minőség érzését sem. 

A 6,67″-os Super AMOLED kijelző 120 Hz-es képfrissítési rátával, 1080x2400 pixeles felbontással, 1300 nit fényerősségi és 395-ös pixelsűrűségi értékkel rendelkezik. A megjelenítő alatt pedig a Snapdragon 888 5G (5nm)-es processzor és az Adreno 660-as GPU alatt megtalálható 8 GB RAM és 128/256 GB tárhely. Sokak szerint irdatlanul melegszik a 888-as Snapdragon proci, de én a teszt alatt ezt abszolút nem tapasztaltam és nem tudok beszámolni olyan esetről, amikor egy-egy komolyabb szoftver vagy multitaskingolás közben felforrósodott volna a készülék. Ugyan némi melegedés tapasztalható, de semmi kirívó. A hardver energiaellátását egy 33 W-os gyorstöltésre képes 4.520 mAh-es kapacitású akkumulátor biztosítja. A Xiaomi leírása szerint nagyjából 50 perc alatt tudjuk nulláról 100 százalékra tölteni a Mi 11i-t, s ez nagyjából helytállónak bizonyult.

Így megy vele a fotózás-videózás

A hátlapi kameraszigetet szemügyre véve három egységet láthatunk. A főkamera 108 MP-es, az ultraszéles lencse 8 MP-es, míg a makró szenzor 5 MP-es értéket tudhat magáénak. Az előlapra egy 20 MP-es szelfikamera került. Véleményem szerint a Mi 11i fotózási képességei teljesen rendben vannak, hiába nem tökéletes a vonalélesség több esetben. Érdemes használni a 108 MP-es módot is, mivel látványos különbségeket lehet tapasztalni a részletekben az automatikus 12 MP-es rögzítéshez képest. Az ultraszéles egység esetében azonban a vonalélesség és a zajszűrés is hagy némi kivetnivalót maga után, míg a makró fotó esetében úgy érzem, hogy ismét rendben van minden.

Amennyiben a videókészítési képességeket vizsgáljuk, úgy igazán nem lehet okunk panaszkodni hiszen akár 8k/30fps felbontással is megtehetjük, de mégis inkább a 4k/60fps vagy a 4k/30fps beállítást tudnám javasolni (jelenleg úgy sem képes sok eszköz megjeleníteni a 8k felbontású tartalmakat). Ráadásul a 4k/30fps mód esetében kapunk elektronikus stabilizációt is, ami nappal igazán jól teszi a dolgát. Viszont fájó pont, hogy az előlapi szenzor segítségével „csak” 1080p/30fps-sel van lehetőségünk felvételt rögzíteni. 

Nem fogunk vele mellét

Szinte megszokhattuk, hogy a Xiaomi remek termékeket dob piacra, szerencsére ez alól a Mi 11i sem kivétel ráadásul még IP 53-as minősítést is magáénak tudhat (ez a por és vízsugár elleni védelem).

Nagyobb mérete ellenére kifejezetten jól kezelhető a kecsessége és az oldalsó főgombba épített ujjlenyomat-olvasó miatt, azonban egy dologra mégis nagyon figyelnie kell a felhasználónak: mivel  vékony készülékházról beszélünk, hatványozottan figyelnünk kell arra, hogy ne bukfencezzen ki a kezünkből, mert kicsit „fejnehéz”. Pár alkalommal bennem is megállt az ütő, amikor éreztem, hogy majdnem kiesett a kezemből a készülék, de hozzászokik az ember.

Nekem kifejezetten tetszett a Xiaomi Mi 11i és az a véleményem, hogy egy igazán remek eszközt tudhat magáénak az, aki mellette teszi le a voksát. Negatívumként említendő az ultraszéles szenzor középszerűsége, az előlapi kamera „csak” Full HD-s felbontása és az ára. Jelenleg a 256 GB tárhellyel rendelkező változatot 180-200 ezer forintért vehetjük meg, de biztos vagyok abban, hogy szolgáltatói kínálatban akár olcsóbban is megvásárolhatjuk a terméket. Az viszont biztos, hogy a Xiaomi Mi 11i-vel nem tudunk melléfogni, amennyiben mostanában szeretnék egy új okostelefont venni.
tesztXiaomi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés