Hirdetés

Már kerékpáros útvonaltervezésre is használható a Google térképe

MTI

2021.11.02. 19:17

Már kerékpáros útvonaltervezésre is használható a Google térképe
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Az alkalmazás a nehezítő körülményeket is mutatja.

Hirdetés

Hirdetés

Többéves előkészületet követően, Magyarországra is kiterjesztette a Google az útvonaltervező kerékpáros alkalmazását – jelentette be november 2-án az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz azt reméli, még többen ülnek majd biciklire az alkalmazás birtokában, amelynek bevezetését széleskörű, csaknem 3 éves együttműködés előzte meg, a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével.

Az előkészületekbe a kerékpáros civil szervezetek is bekapcsolódtak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Budapest Közút Zrt. pedig rendelkezésre bocsátotta ehhez az útvonal-adatbázisait.

Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője közölte, az útvonaltervező az összes fővárosi kerékpárutat, míg a vidékieknek körülbelül a 80 százalékát tartalmazza, de várhatóan heteken belül ez is teljessé válik. Mint mondta, a járvány miatt sokan váltottak kerékpárra Magyarországon, ezért az alkalmazást a térségben az elsők között teszik itt elérhetővé. A szomszédos államok közül csak Ausztriában vehető igénybe, és a tágabb régióban is csak Lengyelországra terjed ki – tette hozzá. Várakozása szerint a biciklizés mostantól még biztonságosabbá válik, ennek érdekében várják az útvonaltervező felhasználóinak visszajelzéseit is. A kerékpáros útvonalak a Google útvonaltervező megszokott felületén, a gyalogos és közösségi közlekedés lehetőségei mellett jelennek meg.

Az alkalmazás minden útvonalat megmutat, figyelembe veszi a biciklizést nehezítő körülményeket, és a könnyebb utakat részesíti előnyben.
kerékpárGoogle Térképútvonal

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés