Hirdetés

Szja-visszatérítésre hivatkozó adathalászatra figyelmeztetnek

MTI

2021.11.04. 11:10

Szja-visszatérítésre hivatkozó adathalászatra figyelmeztetnek

A NAV arra kéri a lakosságot, az ilyen üzenetekre senki ne válaszoljon.

Hirdetés

Hirdetés

Újra felbukkantak a csaló e-mailek, amelyekben adathalászok ezúttal az szja-visszatérítésre hivatkozva próbálják kicsalni a címzettek bizalmas adatait a NAV nevében – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal november 4-én.

Leszögezték: az adóhivatal sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kér adatokat a témában. Arra kérték a lakosságot, hogy az ilyen üzenetekre senki ne válaszoljon.

Az szja-visszatérítéshez szükséges adatokat (bankszámlaszám vagy postai cím) kizárólag a Visszaadó nevű nyilatkozatban várják – emlékeztettek. Ehhez a nav.gov.hu Szja-visszatérítés felületét kell használni. Az online kitöltés KAÜ-azonosításhoz (Ügyfélkapu, e-személyi vagy részleges kódú telefonos azonosítás) kötött. Az Általános Nyomtatványkitöltővel készített vagy a papíralapú változatban sem kell semmilyen bizalmas kódot megadni – jelezték. Az adó-visszatérítésre az jogosult, aki 2021 bármely napján családi kedvezményre jogosult, összevont adóalapba tartozó vagy ekho szerint adózó jövedelmet szerzett vagy bejelentett kisadózó. A visszafizetés felső határa a 2020. december havi adatok alapján számolt éves átlagbér adótartalma, azaz 15 százaléka. Az szja és az ekho szerint adózó szülőknek külön-külön, legfeljebb 809 ezer forintot térít vissza az állam. 

A gyermeket nevelő katás vállalkozók a 2021-es tételes adójuk egynegyedét kaphatják vissza.
NAVadathalászatszja-visszatérítés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés