Hirdetés

A bérraktározás nem bukhat meg a raktárkezelő szoftveren

szabolcsihir.hu

2022.06.16. 17:58

A bérraktározás nem bukhat meg a raktárkezelő szoftveren

XXX

Hirdetés

Ma már számos online vagy offline is működő cég értékesít olyan termékeket, melyhez igénybe veszi a bérraktározást. Nem csoda, hogy egyre több cég foglalkozik bérraktározással. Mi az egyik legfontosabb egy ilyen vállalkozás esetén? A megfelelő szoftver, hogy mindent a kezükben tarthassanak.

Egy raktárkezelő szoftver nagy segítség a bérraktározásban

Az olyan kiváló programok, mint például a Mav-IT.hu WebDepó szoftvere jelentősen megkönnyítik és nyomonkövethetővé teszik a mindennapokat a bérraktározásban. Segítik a raktározást, a szállítmányozást, a teljes ügyintézés menetét, beleértve a számlázást és a költségelhatárolásokat is. Gyorsabb ügymenetet biztosítanak, és segítenek csökkenteni a nyomtatási költségeket.

Mikor érdemes online raktárkezelő szoftvert alkalmazni?

A helyileg telepítetthez képest az online működő szoftvereknek számos előnyük van. Persze bizonyos feltételeknek meg kell lenniük ahhoz, hogy ez egy előnyösebb megoldás legyen, például stabil, megbízható internetkapcsolatra lesz szükség. De ha ezek adottak, akkor:

 • nem kell szerverre és annak karbantartására költeni
 • nagyobb biztonságban lesznek a tárolt adatok egy felügyelt szerverteremben
 • nem kell foglalkozni a frissítésekkel
 • több helyről is könnyen elérhetővé válik a teljes rendszer és az adatai.

Az olyan kiváló programok, mint a WebDepó jelentősen csökkentik az emberi tévedésből eredő hibákat. A mai munkaerőhiányos helyzetben jól jön egy olyan segítség, ami megkönnyíti, leegyszerűsíti, részben automatizálja a folyamatokat.

Pár további lehetőség, amit egy ilyen program tudhat:

 • HACCP szerinti raktározás
 • kommunikáció a targoncára szerelt tablettel
 • fuvarokmányok generálása
 • tömeges számlázás
 • folyamatos leltározás
 • digitális dokumentumtár használata
 • exportálható adatok külső kapcsolatokhoz, elemzésekhez

Kinek ajánlott az online raktárkezelő program?

Elsősorban azoknak, akik bérraktározással foglalkoznak. Ők ugyanis maximálisan ki tudják használni a benne rejlő lehetőségeket és előnyöket.

De élelmiszer-raktározással foglalkozóknak is ajánlott, valamint azoknak, akiknél fontos a LOT számok kezelése. Akiknél fontos FIFO/LIFO elvek követése, akik pontos ki- és betárolásokat szeretnének, miközben rengeteg termékük van. Ahol fontos a pontos teljesítésigazolás megléte a számla mellé, valamint akiknél a fuvarokmányok létrehozása is fontos (fuvarlista, rakományjegyzék, szállítólevél, CMR).

Milyen területeken nem ajánlott egy ilyen program?

Bolti raktárkezelésre és készletnyilvántartásra nem ajánlott. De azoknak sem, akik ömlesztett (például folyékony) áruval foglalkoznak. Sima webshopos készletkezelésre sem, ahol fontos a beszerzési és a fogyasztói ár. Ahol az áru értéke a nyilvántartás lényeges részét képezi, továbbá nem alkalmas pénztárgépes értékesítés támogatására sem.

Nem használható bárhol egy ilyen szoftver, viszont a megfelelő helyen használva kifejezetten sok előnnyel rendelkezik, melyet máshogy nem szerezhetünk meg. És ezt kár lenne veszni hagyni, nem igaz?

Hirdetés

Hirdetés