Hirdetés

A magyar vízilabda-válogatott döntőbe jutott!

mti.hu

2018.09.15. 18:33

A magyar vízilabda-válogatott döntőbe jutott!
Bátori Bence

Legyőzték a szerbeket.

Hirdetés

Hirdetés

Az első helyért szállhat medencébe a berlini világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szeptember 15-i elődöntőben 12-11-re legyőzte az olimpiai bajnok szerbeket.

A találkozó legeredményesebb magyar játékosa Bátori Bence volt három találattal.

Jól kezdett Märcz Tamás szövetségi kapitány legénysége, amely már az első percben vezetéshez jutott Kovács Gergő jóvoltából. A válasz sem sokat késett azonban: előbb egyenlítettek, majd 3-1-re elhúztak a szerbek. Már 5-2 is volt a javukra, amikor Jansik Szilárd duplájával visszazárkózott a magyar válogatott, a nagyszünet előtt pedig Bátori Bence tette előbb újra szorossá, majd egyenlővé az állást (6-6).

A harmadik játékrészben Pásztor Mátyás második találatával visszavette a vezetést a magyar csapat, egy újabb Bátori-bombával 8-7, majd Mezei Tamás centergóljával 9-8 lett "ide", de még az utolsó pihenő előtt egyenlítettek a szerbek (9-9).

A befejező nyolc perc szerb találattal indult, utána viszont előbb Kovács alakította 10-10-re az állást, majd a balkezes Zalánki Gergő vette be kétszer is a rivális kapuját, s bár szépíteni még tudott a délszláv együttes, egyenlíteni már nem, így 12-11-es nagyszerű magyar diadallal zárult az elődöntős összecsapás.

A vasárnapi döntőt a szombat esti német-ausztrál összecsapás nyertesével vívja a Märcz-alakulat.

Eredmény, elődöntő:
Magyarország
-Szerbia 12-11 (1-3, 5-3, 3-3, 3-2)
A magyar csapat gólszerzői: Bátori 3, Jansik Sz., Pásztor, Zalánki, Kovács 2-2, Mezei 1
Magyarországvízilabdavilágkupa

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés