Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bosszút állt a kisvárdai család a nevelőapán

| 2018. 01. 06. | 10:42:00
A fiú hátba szúrta a nevelőapát, aki nővérét kicsi kora óta zaklatta.
Bosszút állt a kisvárdai család a nevelőapán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint F. István és felesége házassága megromlott, ezért
elváltak. Az asszony új élettársi kapcsolatban élt Kisvárdán V. Sándor sértettel, akivel közösen nevelték az asszony első házasságából született gyermekeit, a másodrendű vádlottat, Gergőt és lánytestvérét, F. K-t.

Az élettárs kezdettől fogva rendszeresen verte az asszonyt, majd néhány év elteltével a gyermekeit is.

Gergő a bántalmazások miatt édesapjához költözött, akiből később elsőrendű vádlott lett. Gergő testvére
2015 szeptemberében feljelentette a nevelőapjukat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. A feljelentés szerint a nevelőapa 2000-től, a lány 8 éves korától éveken keresztül heti rendszerességgel követette el a bűncselekményt, még akkor is, amikor F. K. egy debreceni kollégiumban lakott. Amikor az anya erről tudomást szerzett, megszökött a kisvárdai lakásból és szintén volt férjéhez
költözött Biatorbágyra.

Ezt követően mindhárman Kisvárdára utaztak, megbeszélték, hogy a nevelőapát „kiteszik” a bérelt
lakásból. A találkozóból dulakodás lett, ami közben Gergő a nála lévő bicskával hátba szúrta nevelőapját. A sértett el akart szaladni, azonban az édesapa és fia tovább ütötték, majd vérző sebeit látva
abbahagyták a bántalmazást. A fiú magához vette a távol lévő nővére autójának kulcsát, és a sértettet az autó csomagtartójába tették. Kisvárda külterületére hajtottak, ott az út szélére ültették a sértettet. Ezután az édesapa hazautazott, az anya pedig a bántalmazás helyszínén felmosta a vérnyomokat. Mindezt egy közelben lakó személy észlelte, aki értesítette a rendőrséget. 

Ítélet első fokon

  • Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2017 márciusában az édesapa F. István elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
  • F. István Gergő másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.
  • F. Istvánné harmadrendű vádlottat bűnpártolás vétsége miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész az első- és másodrendű vádlott terhére súlyosításért fellebbezett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés