Hirdetés

Hirdetés

Ez lett a vége a meggondolatlanságnak

Szabolcsihír

2018.10.10. 09:05

Ez lett a vége a meggondolatlanságnak
A kép illusztráció (pixabay.com)

Paszabcsúcsnál okozott balesetet a felelőtlen biciklis.

Hirdetés

Hirdetés

Közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a fiatalembert, aki camping kerékpárjával vészfékezésre kényszerített egy iskolásokat szállító csuklós buszt, amitől

a buszon utazó gyerekek közül hárman elestek, és megsérültek.

 megyei főügyészség sajtószóvivőjének, dr. Szilágyi Lászlónak tájékoztatása alapján a vádirat szerint május végén, egyik délután a vádlott a kerékpárjával

Paszabcsúcs felől az aszfaltozott bekötőúton haladt a 38-as számú főút irányába, miközben jobbra-balra kacsázott az úttesten, így elfoglalta annak teljes szélességét.

Ebben az időben szállította a környékbeli iskolásokat az egyik menetrend szerinti csuklós busz, amelyen több mint ötvenen utaztak.

A buszsofőr utolérte a kerékpárral közlekedő vádlottat, le is lassított, majd kb. 200 méteren keresztül követte 20-25 km/h sebességgel. Ráadásul dudált is a vádlottra annak érdekében, hogy engedje el a mögötte haladó autóbuszt.

A vádlott azonban ezzel nem törődött, és hirtelen az úton keresztbe fordulva, állóra fékezte a kerékpárját.

Szerencsére vészfékezéssel sikerült megállnia az autóbusznak is, csakhogy eközben a buszon utazó három kislány a jármű padlójára esett, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A vádlott ahelyett, hogy segítséget nyújtott, vagy legalább megkérdezte volna, hogy mi történt a buszon utazókkal, a helyszínt elhagyta. Nem jutott messzire, mert a buszsofőr leírása alapján a kiérkező rendőrök elfogták.

A több közlekedési szabályt megszegő vádlott semmilyen magyarázatot nem adott tettére.

Bár a fiatalember büntetlen előéletű, azonban az utóbbi két évben több mint tíz szabálysértési eljárás indult ellene különböző közlekedési szabályok megszegése miatt.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak annak reményében, hogy a megfelelő büntetés mind a vádlottat, mind másokat visszatart az ilyen bűncselekmények elkövetésétől. A vádlott bűnösségéről a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.

balesetvisszaeső

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés