Hirdetés

Hirdetés

Szembetűnő volt a változás a csengeri örökösnő életszínvonalában

Szabolcsihír

2022.01.20. 14:08

Szembetűnő volt a változás a csengeri örökösnő életszínvonalában
A kép illusztráció

Tanúkat hallgattak meg a busás vagyon várományosaként elhíresült nő perében.

Hirdetés

Tanúk meghallgatásával folytatódott a "csengeri örökösnő" büntetőeljárása január 20-án a Mátészalkai Járásbíróságon. P. M.-et különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

A vádirat szerint a nő 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A visszafizetési határidők lejártát követően azonban a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 20 sértettnek közel 778 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány millió forint térült meg.

A január 20-ai tárgyalási napon a bíróság három tanút hallgatott meg - tájékoztatta a Szabolcsihírt Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője. Két sértettet és egy bolti alkalmazottat idéztek be.

A csütörtökön meghallgatott két sértett egy házaspár, ők 1 millió 125 ezer forintot adtak kölcsön P. M.-nek. Érdekesség, hogy a nyomozás során még kérték vissza a kölcsönadott pénzüket, a bírósági tárgyaláson viszont már nem tartottak rá igényt.

Üzletet nyitott

A harmadik tanú, a bolti alkalmazott a vádlott életviteléről tudott részleteket mondani. Elmondása szerint 2009 utn szembetűnő minőségi változás történt P. M életszínvonalban. A kereskedőnek volt egy saját üzlete Csengerben, ahol korábban hitelre vásárolt a nő. 2009 után jelentős változás történt az életvitelében, látszott, hogy valahonnan pénzhez jutott: elegáns ruhákban és márkás kocsival járt. Még egy kis boltot is nyitott P. M., és megkérte a tanút, hogy vezesse azt is.

A tárgyalás február elsején további tanúk meghallgatásával folytatódik a Mátészalkai Járásbíróságon.

Cs.K.

csengeri örökösnő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés