Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tagad a férfi, akit kemecsei élettársa bántalmazásával vádolnak

| 2022. 03. 22. | 15:37:00
A nyíregyházi előkészítő ülésen nem született ítélet.
Tagad a férfi, akit kemecsei élettársa bántalmazásával vádolnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindent tagad a volt élettársa bántalmazásával vádolt hencidai férfi, aki - miután a kemecsei nő elköltözött tőle - találkozóra hívta, majd két tettestársával akarata ellenére Berettyóújfaluba vitte. A nőnek itt sikerült megszöknie fogvatartóitól. A március 22-i előkészítő ülésen nem született ítélet, így a bírósági eljárás tárgyaláson folytatódik.

Resán Dalma a Nyíregyház Törvényszék sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban a Szabolcsihírrel közölte: a Nyíregyházi Járásbíróság 2022. március 22-én tartott előkészítő ülést Gy.A. I. rendű vádlott és társai ügyében személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint Gy.A. ellen testi sértés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban.

Kést tartott a nő fejéhez

A vádirat szerint a sértett és Gy.A. I. rendű vádlott között 2020. júliusában érzelmi kapcsolat alakult ki, mely decemberben megromlott, így a sértett szakított a férfival. 2021. január 30-ára Gy.A. találkozót beszélt meg a sértettel annak kemecsei lakóhelyén, korábbi tartozásai rendezése miatt. A férfi két ismerősével (Gy.Sz.B. II. rendű vádlottal és R.Zs. III. rendű vádlottal) érkezett a találkozóra. Beszélgetni kezdtek, majd megegyeztek, hogy együtt Nyíregyházára utaznak. A sértett Nyíregyházán jelezte, hogy mégis szeretne hazamenni, de Gy.A. I. rendű vádlott ezt nem engedte neki, az autóban befogta a lány száját, és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Amikor a sértett megpróbált kiszállni az autóból, a férfi egy kést vett elő és a fejéhez tartotta. Ezt látta az autóban tartózkodó Gy.Sz.B. II. rendű és R.Zs. III. rendű vádlott is. Két nappal később Gy.A. és Gy.Sz.B. vádlottak a sértettet Berettyóújfaluba vitték, ahol sikerült megszöknie és egy helyi boltban segítséget kérnie.

Szerinte nem szakítottak

Gy.A. I. rendű vádlott az előkészítő ülésen nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, teljes egészében tagadta a vádiratban foglaltakat. Arra hivatkozott, hogy a sértettel való érzelmi kapcsolata a vádbeli időszakban is fennált, nem szakítottak. Véleménye szerint ezt támasztja alá az is, hogy a lány a letartóztatásának elrendelését követően is rendszeresen megpróbált kapcsolatba lépni vele akként, hogy az utcáról bekiabált neki a fogvatartása helyéül szolgáló BV. Intézetbe, majd a bűnügyi felügyeletének elrendelését követően a lakásán is többször meglátogatta.

Az ügyben szereplő további két vádlott ügyében a bíróság idén február 8-án tartott előkészítő ülést, ahol mindkét vádlott tagadta bűnösségét.

Ütötte, rángatta, rugdosta

Gy.A. vádlottat március 22-én a testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt váddal kapcsolatban is kihallgatta a bíróság. A férfi 2020. december 13-án és 14-én bántalmazta korábbi élettársát (aki megegyezik a fenti sértettel), több alkalommal testszerte megrúgta és megütötte. Ekkor a sértett telefonon értesítette nagybátyját, hogy menjen érte, és vigye el a férfitól.  Amikor a lány rokonai érte mentek, ő beszállt hozzájuk az autóba, azonban a vádlott kinyitotta a személygépkocsi ajtaját, kirángatta a sértettet az autóból, a földre lökte, és több alkalommal testszerte megrúgta. A sértett a bántalmazás során könnyebb sérüléseket szenvedett, de az elkövetés módjára és a bántalmazott testtájékra tekintettel, fennállt a veszélye a súlyosabb sérülés okozásának.

Az előkészítő ülésen a vádlott ennek a bűncselekménynek az elkövetését is tagadta. A bíróság mindhárom vádlott vonatkozásában tárgyaláson folytatja az eljárást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés