Hirdetés

Hirdetés

Beismerte a rendőr a pécsi bankrablást

MTI

2022.04.28. 12:11

Beismerte a rendőr a pécsi bankrablást
Fotó: police.hu

Hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel is gyanúsítják.

Hirdetés

Beismerte egy pécsi bankfiók kirablását a rendőr, akit szerdán vettek őrizetbe - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség április 28-án, csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt nyomoz, és szerdán elfogták az elkövetéssel gyanúsítható rendőrt. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki és kétrendbeli rablással, hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítottak meg.

Hozzátették: a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én 15 óra körül a férfi bement egy pécsi bankfiókba, és egy maroklőfegyverrel - vagy annak látszó tárggyal - az alkalmazottakat fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető mintegy 5,7 millió forintot szerzett meg, majd elmenekült a helyszínről.

Iratokat törölt a nyomozásról

Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról - írták.
A főügyészség közölte azt is, a rendőr az elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített 6 darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte és azokat birtokában tartotta.
A tájékoztatás szerint a gyanúsított beismerte ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetését.
A főügyészség tudatta azt is, a megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 novemberében is követett el rablást ugyanabban a bankban, de a kihallgatásán nem ismerte el a terhére rótt ezen bűncselekményt.

Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedésről pénteken dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.
bankrablás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés