Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztattak három nyíregyházi dílert

| 2022. 09. 30. | 11:15:00
Baráti és ismerősi körben adtak el kábítószert.
Letartóztattak három nyíregyházi dílert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója szeptember 29-én a kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárásban október 29-ig elrendelte három gyanúsított (A.M., J.R., O.A.A.) letartóztatását – tudatta közleményében a Nyíregyházi Törvényszék. A megalapozott gyanú szerint a három 22-26 év közötti férfi 2021 szeptemberétől elfogásuk napjáig egymás tevékenységéről tudva, egymást segítve, kábítószert adtak el baráti, ismerősi körükben.

A kábítószert A.M. egy ismeretlen személytől szerezte meg, majd azt tovább adta J.R. és O.A.A. gyanúsítottnak, grammonként háromezer forintért. A két férfi a kábítószert anyagi haszonszerzés céljából szintén tovább értékesítette grammonként háromezer-ötszáz forintért ismerőseik között, valamint azt maguk is fogyasztották.

O.A.A. szeptember 26-án találkozott A.M.-mel annak nyíregyházi lakásán, ahol kábítószert vett át tőle. Az ingatlanból 660 gramm kábítószertartalmú zöld növényi anyagot, valamint őrlőt és mérleget foglalt le a nyomozó hatóság.

A nyomozás kezdeti szakaszban van. A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak tettüket összehangoltan követték el. Mindezek alapján – a bíróság döntése szerint – megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén a gyanúsítottak összebeszélnének, vagy az eljárásban résztvevő tanúkat megkísérelnék befolyásolni.

Mivel a gyanúsítás alapját képező bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok előtt elérhetetlenné válnának, elrejtőznének, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés