Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrség: így csapnak be eladókat az interneten

| 2022. 09. 24. | 15:10:00
Ha hirdetőként ilyen linket kap, arra ne kattintson!
Rendőrség: így csapnak be eladókat az interneten
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szeprember 24-én. Közölték: a csalók módszere az, hogy vevőként jelentkeznek egy interneten található apróhirdetésre, majd egy népszerű csomagküldő szolgáltatás igénybevételével kérik a megvásárolni kívánt terméket átvenni, ezért üzenetben küldenek egy hamis linket, ahol intézhetik a fizetést és a csomagfeladást. 

Amikor az eladó a linket megnyitja, a „vevő adatait”, illetve egy „Fizetés elfogadása” vagy „Pénzeszköz átvétele” feliratú gombot lát, amelyre kattintva megjelenik a bankok listája, amiből kiválaszthatja a saját bankját, majd annak internetbanki bejelentkező oldalára megtévesztésig hasonlító oldalra jut. Ezen a hamis honlapon a felhasználónév, jelszó, és akár SMS-kód megadásával a csalók megszerzik azokat az adatokat, amelyekkel azután már jogosulatlan tranzakciókat kezdeményezhetnek – jelezték. 

Hangsúlyozták, hogy minden esetben fontos, hogy ha hirdetőként ilyen linket kap, arra ne kattintson, védje saját adatait a bűnözőkkel szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés